opening Home
Casa-Olandeza Home
huis-achterkant Home
Hompage slider
Stichting de WesterCirkel
opening
Casa Olandeza
huis achterkant
centered Home

De WesterCirkel

is in 1994 begonnen als werkgroep. Er werd een poging gedaan om iets te kunnen doen voor de verstandelijk gehandicapten in Roemenië.

De WesterCirkel heeft de eerste jaren hulp geboden met goederentransporten, kleding en heeft ook meegebouwd aan activiteiten. Maar de hulpgoederen verdwijnen en lossen het probleem niet op. Personeel is lastig te motiveren, mede door het lage salaris dat ze ontvangen van de overheid.

Daarom is De WesterCirkel in 2010 gestart met een eigen tehuis voor volwassen gehandicapten in het dorp Cărpenişu in de provincie Giurgiu, naast een grote instelling voor gehandicapten. Met een nieuw tehuis wilden we laten zien hoe het ook zou kunnen. Een pilot dus, maar het bleek er wel één te zijn met veel geduld vanwege de nodige obstakels.

Inmiddels is het huis volledig bezet met 20 bewoners en een betrokken team voor de zorg en begeleiding.
http: HomeIMG_8020-300x225 Home
Onze eigen Roemeense stichting De WesterCirkel-Romania beheert het gebouw en heeft personeel in dienst voor de sociale service en maaltijden bereiden en afleveren. De Nederlandse stichting De WesterCirkel probeert dat financieel te ondersteunen.

Velen vanuit het Westland, en speciaal vanuit Maasland, hebben meegebouwd en ons gesteund. Er waren verschillende tiener-vakantiekampen naar Roemenië, waarbij in 2007 en in 2010 nog geslapen werd in tenten op het terrein van instellingen voor gehandicapten. Later konden we ons eigen huis gebruiken.

huis-achterkant-300x225 Home