druk hier om financieel verslag 2021 te openen

Het jaar 2021 heeft geheel in het teken gestaan van het Coronavirus. Veel kon er niet worden gedaan en ook de overheden in Roemenië moesten aangepast functioneren.
Tussendoor was het mogelijk om eind mei en in augustus toch nog naar het huis in Cărpenişu te gaan. In april is een Ford Transit afgeleverd, compleet met oprijplaat voor rolstoelen. In augustus zijn besprekingen geweest met het Inspectoraat van de provincie voor de bewoning van het tehuis. Er blijkt bij het Inspectoraat veel interne politieke strijd te zijn, waar wij weinig weet van hebben. De samenwerking wordt wel lastig op deze manier en men vraagt om geduld.
Steeds meer gaat onze voorkeur uit naar de particuliere markt, om niet bij dubieuze praktijken betrokken te raken.
Inmiddels heeft Stichting De WesterCirkel-Romania 3 personeelsleden. Zij zijn voor onderhoud/bewaking, administratie en organisatie. Voor het vervoer van de bewoners is een Ford Transit aangeschaft. Voor de gehele bekostiging heeft De WesterCirkel dit jaar €50.000,- extra uitgeleend aan de Roemeense stichting, voor de 50% bekostigd uit giften en voor 50% uit extra leningen.