Wij geven hulp aan gehandicapten in Roemenië. De leef en woonomstandigheden zijn daar totaal onvoldoende.

update oktober 2019

update oktober 2019

Op 14 juli 2019 vertrokken Ton Molenaar en Nico Kramer voor gesprekken met o.a de advocaat, burgemeester en voor ons andere belangrijke personen naar ons huis in Roemenië. Marja Molenaar ging mee voor hand en spandiensten.
Het begon al leuk bij het instappen in het vliegtuig. De purser vroeg of de reis naar Boekarest een vakantiereisje was. Nico heeft hem toen summier in het gangpad ons project voor de gehandicapten uitgelegd en enthousiast hierover gesproken. Zo enthousiast dat tijdens de vlucht het cabinepersoneel van KLM langs kwam met een kaart met handtekeningen van de bemanning en het leuke verhaal hierop dat zij het zo mooi vonden dat Hollandse mensen zich hiervoor inzetten. Als dank kregen wij 3 flesjes champagne. Hoe mooi kan het zijn dat je waardering krijgt van onbekenden.
Het pand is op wat kleine aanpassingen gereed om bewoners te ontvangen. Wij zijn er klaar voor maar alles blijft echter nog steeds hangen op enkele vergunningen. Helaas worden afspraken in Roemenië niet altijd nagekomen. Veel schijven en doorverwijzingen tussen gemeente en provincie en weer een afspraak bij de burgemeester. Maar steeds weer zijn er diverse andere zaken te regelen.

Op 14 september zijn Ton en Nico weer naar Cărpenişiu geweest. Dit bezoek heeft een positieve invloed gehad. Er zijn arbeidsovereenkomsten gesloten met de vrouw die bezig is een team van werknemers samen te stellen en met onze trouwe bewaker en tuinman. Ook is de noodzakelijke accreditatie voor gehandicapte bewoners aangevraagd. Deze stukken zijn naar Boekarest gestuurd. Nu wachten op de goedkeuring. Deze is belangrijk in verband met de hiervoor te krijgen vergoedingen.
De huidige maandelijkse kosten worden nog steeds uit privé betaald. Dit is natuurlijk niet vol te houden . In het verleden, bij de opbouw, hebben wij bijdragen van sponsoren en vanuit acties ontvangen. Maar er is nog steeds genoeg te doen en steeds komen er weer nieuwe kosten voor vergunningen, aanpassingen, aanschaffingen. Daarom is uw sponsoring aan De WesterCirkel meer dan welkom en noodzakelijk.
Laat het 25e jaar van De WesterCirkel een feestjaar zijn met de voltooiing van ons huis voor de hulp aan de vergeten en verwaarloosde groep gehandicapten in Roemenië.
Nico Breugom

Reacties zijn gesloten.