Wij geven hulp aan gehandicapten in Roemenië. De leef en woonomstandigheden zijn daar totaal onvoldoende.

Reisverslag aug. 2018

Reisverslag aug. 2018

Van 9-16 aug zijn we met 9 personen naar Roemenië geweest en hebben er echt met elkaar een hele bijzondere tijd ervaren!
Leden van het bestuur en wij als partners. Enkelen konden nu voor het eerst met hun eigen ogen het werk bekijken van de WesterCirkel, waar onze partners zich al jaren voor inzetten.
Het was een bijzondere ervaring de armoede te zien in Roemenië, maar ook kennis te maken met het prachtige Hollandhuis waar al zoveel jaren in geïnvesteerd is.
Ion is de Roemeen die als beveiliger de wacht houdt bij het huis maar ook bij de oude instelling in Cărpenişu, waar de gehandicapte medemensen echt onder hele slechte omstandigheden verzorgd werden.
Leden van ons bestuur hebben dit met eigen ogen gezien en geroken en Ion liet ons het gebouw zien zoals het nu leeg achter gelaten is. Daar wordt je echt even stil van!!!
En mede met dit in je achterhoofd is het zo mooi dat we nu het Hollandhuis schoon mochten maken en gezellig in mochten richten met o.a. meubels die vanuit Nederland zijn overgebracht, om de gehandicapte medemensen straks een warm en gezellig thuis te kunnen bieden,

 

Helemaal schoon!

Ion heeft een wachters huisje. Deze hoort wit te zijn maar was door algen helemaal begroeit. Zelf ondernemen ze niet veel maar toen wij begonnen om dit huisje schoon te maken pakte hij het op en nam het over. Wij konden weg, maar toen we na een paar uur thuis kwamen waren we enorm verrast: “ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is wit”.

Prachtig, zelfs de ramen waren gezeemd en we waren dubbel verrast toen er op de tafel in huis een afgesneden plastic fles stond met daarin bloemen uit de tuin
Ion had gezien dat wij een veldboeket maakte en het huis gezellig maakte met deze bloemen. Mooi te zien hoe een goed voorbeeld aanstekelijk werkt.
En eigenlijk is dat ook onze hoop en vertrouwen voor het huis dat de gehandicapte medemensen in Roemenië met net zoveel liefde, zorg en aandacht verzorgd mogen worden zoals in Nederland normaal is!

 

Marja Sonneveld-Valstar

Reacties zijn gesloten.